elixir-artemi

Het bijzondere productieproces van Elixir

Artemi Elixir is een samenstelling uit een selectie van het beste rum destillaat. Deze destillatie vindt plaats op de Canarische Eilanden en wordt geproduceerd van het suikerriet dat Colombus in Amerika ontdekte. Elixir blijft vervolgens jarenlang bewaard in onze kelder in Amerikaanse vaten gemaakt van het beste eikenhout. Dit proces zorgt voor de rijping van de Elixir en gebeurt onder contstante temparatuur en luchtvochtigheid. De jarenlange rijping in de Amerikaanse eiken vaten zorgt voor ontbloeming van de overheerlijke, opvallende  en karakteristieke aroma van Elixir. Dit proces gecombineerd met de samenstelling van het beste rum destillaat resulteert in onze bruine rum ‘Elixir’!

Kleur: Het heeft een oud gouden kleur.
Smaak: Artemi Elixir is zacht en zoet.
Aroma: Een aangename zachte honinggeur.
Gastronomie: Men neemt het als aperitief of digestief.
Alcoholpercentage: 35%
Inhoud: 0,70 cl

Hoe serveert u Elixir?

Wij raden u aan Elixir koud te drinken of serveren. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar Elixir ‘on the rocks’, oftewel de Elixir over de ijsklonten heen gegoten en dan serveren. Elixir is namelijk goed puur te drinken, vanwege de zoete nasmaak van de drank. Ook gemengd kan het geserveerd worden, er zijn ontelbaar veel combinatie’s te maken met Elixir. Wanneer u het met andere alcoholische dranken mengt, kunt u veel verschillende soorten cocktails maken. Zo kunt u onze bruine rum bijvoorbeeld mixen met ananassap, kokosmelk en witte rum om zo de nationale cocktail van Porto Rico te maken, namelijk de ‘Pina Colada’. Bovendien kan het ook met een andere niet alcoholhoudende dranken mixen die voor fascinerende combinaties zorgt!

Waar verkrijgbaar?

Zoals iedereen die het geproefd heeft, zult u ongetwijfeld enthousiast zijn over deze heerlijke likeur. Wenst u verdere informatie omtrent leveringsvoorwaarden van dit product, aarzelt u dan niet contact op te nemen met onze vertegenwoordiging.